ΘΕΜΑ της γιορτής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου επιλέχτηκε να είναι  “Τα δεινά της ναζιστικής επιβολής και η ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών”. Την επιμέλεια της είχαν οι φιλόλογοι Ζήκου Αθανασία, Καλούση Κωνσταντίνα και Ματθαίου Μαρία. Την παρουσίασαν στα τμήματα εθελοντές μαθητές/τριες.

Α΄ ΜέροςΓιορτή της Σημαίας– Επίδοση Αριστείων-Βραβείων
Β΄ Μέρος Ιστορική προσέγγιση του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου
Η άνοδος  του ναζισμού https://youtu.be/mWI_7FqV5_w?si=ZS4Y_mDIcdQQegH3
Η αντίσταση στο ναζισμό: μία ιδιαίτερη περίπτωση https://prezi.com/view/9P2Ex5mQkbD4ZMdNQQnD/ (εργασία μαθητών)
Γ΄ Μέρος Το αποτύπωμα του β΄ Παγκοσμίου πολέμου στις Τέχνες:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ –  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ -ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ- ΤΡΑΓΟΥΔΙ (εργασίες μαθητών)
Δ΄ Μέρος Η Ανθρωπιά  ως αντίδοτο της βίας και της μισαλλοδοξίας : Προβολή μέρους του ντοκιμαντέρ για τον Μητροπολίτη Γρηγόριο, τον Δίκαιο των Εθνών (του Γ. Τσάλλα) . 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ Εθνικός Ύμνος 
28/10/23ΠΑΡΕΛΑΣΗ (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Λοφίτου Ζαχαρούλα, ΠΕ11)
Κατά γενική ομολογία τα τμήματα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας παρέλασαν άψογα , τιμώντας τους αγώνες για την εθνική Ελευθερία και τη Δημοκρατία του λαού μας.
[ Εκφώνηση παρουσίασης του σχολείου μας κατά την παρέλαση: “Το 1ο Γενικό Λύκειο , με μακρά παρουσία στα εκπαιδευτικά πράγματα της πόλης  λειτουργεί από το σχολικό έτος 2021-2022 ως  Πρότυπο Λύκειο, το μοναδικό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Όραμα  κι επιδίωξη του  1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας παιδείας και   η ανάπτυξη ενός  δυναμικού   παιδαγωγικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο οι μαθητές  του μαθαίνουν δημιουργικά, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, καλλιεργούν ήθος .Αυτό επιτυγχάνεται  με  την εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών πρακτικών,  τη  λειτουργία Ομίλων Καινοτομίας ποικίλης θεματολογίας , την ανάληψη  δράσεων εθελοντισμού και προσφοράς , που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία της πόλης μας.
Το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας τιμά την παράδοση που του κληροδοτήθηκε, έχει  ήδη να παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα, και   προσφέρει γενικότερα  στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα.